Navigácia

  • Týždeň detskej radosti v materskej škole

    Zahoďte všetky starosti...čaká nás Týždeň detskej radosti...

  • Deň matiek v materskej škole - zmena termínu z dôvodu nepriaznivého počasia

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov...

    keďže nám počasie nepraje a vyzerá to tak, že celý tento týždeň nám hrozí v popoludňajších hodinách dážď, rozhodli sme sa oslavy Dňa matiek v materskej škole o týždeň posunúť...srdečne Vás na ne pozývame 23.5.2023 (utorok) o 15.30 na zadnom školskom dvore. Veríme, že nám slniečko dopraje, aby sme si vystúpenie našich škôlkarov spoločne užili v plnej paráde...

    Ďakujeme za pochopenie

  • Deň matiek v materskej škole

    Srdečne Vás pozývame...

  • Fotografovanie v materskej škole

    Milí rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    v stredu 17.5.2023 sa v našej materskej škole v dopoludňajších hodinách uskutoční fotografovanie detí:

    - individuálne

    - spoločne triedy

    - predškoláci na tablo.

    Svoj záujem o fotografovanie nahláste pani učiteľkám v triedach. Poskytnú Vám aj tlačivo - informovaný súhlas s fotografovaním, ktoré je potrebné vopred odovzdať.

    Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

  • Zápis detí do materskej školy na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2023/2024

    V súlade s § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. a v súlade s vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej školeriaditeľka materskej školy zverejňuje, po dohode so zriaďovateľom, termín podávania žiadostí o prijatie na predprimárne vzdelávanie pre nasledujúci školský rok.

    Zápis detí do materskej školy na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2023/2024 sa uskutoční

    v termíne od 02.05.2023 do 15.05.2023.

    Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v zmysle vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa. Prijímajú sa spravidla deti od troch do šiestich rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov veku ak sú splnené osobitné požiadavky (hygienické, bezpečnostné, personálne, kapacitné).

    Žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole s vyučovacím jazykom slovenským Vám bude v prípade záujmu poskytnutá v materskej škole dennev čase od 7,00 h – do 16,00 h. Žiadosť je k dispozícii aj na webovom sídle MŠ – http://msdruzstevna.edupage.org v záložke O škôlke a tiež vo FB skupine NAŠE PROJEKTY, AKTIVITY, PODUJATIA a OZNAMY - https://www.facebook.com/groups/371877916781450/files/files

    K písomnej žiadosti sa prikladá potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast (nie je potvrdením o aktuálnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou chorobou, ktorej prejavy alebo dôsledky by mohli ohrozovať výchovu a vzdelávanie ostatných detí alebo inak negatívne vplývať na jeho pobyt v materskej škole), ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní.

    Žiadosť o prijatie podpíšu obaja rodičia/zákonní zástupcovia a odovzdajú ju spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast.

    Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporúčanie od všeobecného lekára pre deti a dorast.

    Žiadosť môžete podať:

    - osobne - v čase konzultačných hodín riaditeľky - 3.5.2023 a 10.5.2023 v budove Materskej školy, Družstevná 22 v Šali

    - elektronicky - v termíne trvania zápisu na e-mailovú adresu msdruzstevnasala@gmail.com

    - poštou - v termíne trvania zápisu na doručovaciu adresu materskej školy

    Na predprimárne vzdelávanie sa podľa § 59 ods. 2 školského zákona prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

    Ostatné podmienky prijatia:

    - prijímame deti od 3 rokov veku

    - v prípade voľnej kapacity prijímame aj deti mladšie ako 3 roky

    - prednostne prijímame súrodencov detí, ktoré už predprimárne vzdelávanie v našej materskej škole absolvujú

    Po skončení zápisu riaditeľka materskej školy rozhodne o prijatí / neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie. Písomné rozhodnutie o prijatí / neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie bude zákonným zástupcom doručené do 30.6.2023.

    Ďakujeme zákonným zástupcom detí za dodržiavanie určených termínov pri prijímaní detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy na školský rok 2023/2024

  • Dieťa plniace povinné predprimárne vzdelávanie pred dovŕšením piateho roku veku

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    ak máte 4-ročné dieťa a uvažujete o tom, že ho prihlásite na plnenie povinnej školskej dochádzky predčasne (t. j. že pôjde o rok skôr do školy), je potrebné oznámiť túto skutočnosť materskej škole - prihlásiť dieťa na povinné predprimárne vzdelávanie...

    Dieťa plniace povinné predprimárne vzdelávanie pred dovŕšením piateho roku veku

    V § 28a ods. 5 školského zákona sa ustanovila možnosť, že zákonný zástupca môže riaditeľa materskej školy požiadať, aby bolo na povinné predprimárne vzdelávanie prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta. Pôjde spravidla o deti s nadaním alebo o deti, ktoré dovŕšia päť rokov veku v priebehu mesiaca september, ktorých zákonní zástupcovia v nasledujúcom školskom roku s vysokou pravdepodobnosťou požiadajú o výnimočné prijatie na plnenie povinnej školskej dochádzky pred dovŕšením šiesteho roku veku dieťaťa podľa § 19 ods. 4 školského zákona, pretože podľa § 60 ods. 1 školského zákona, môže byť na základné vzdelávanie výnimočne prijaté len dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie.

    Ak pôjde o dieťa, ktoré v danej materskej škole už absolvuje predprimárne vzdelávanie, zákonný zástupca podľa § 28a ods. 5 školského zákona požiada riaditeľa o prijatie dieťaťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania pred dovŕšením piateho roku veku najneskôr do 31. augusta daného roku a riaditeľovi predloží:

    - súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie

    - súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

    Po predložení uvedených súhlasných vyjadrení riaditeľ materskej školy zaznamená skutočnosť, že dané dieťa bude od nasledujúceho školského roku dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie v osobnom spise dieťaťa. O danej skutočnosti nevydáva žiadne rozhodnutie.

    Inak sa rieši situácia, ak ide o dieťa, ktoré absolvuje predprimárne vzdelávanie v inej materskej škole a zákonný zástupca sa rozhodne, že na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania svojho dieťaťa pred dovŕšením piateho roku veku do 31. augusta daného roku vyberie inú materskú školu.

    Ak ide o dieťa, ktoré v danej materskej škole ešte nie je prijaté, a jeho zákonný zástupca podľa § 28a ods. 5 školského zákona požiada riaditeľa o prijatie svojho dieťaťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania pred dovŕšením piateho roku veku najneskôr do 31. augusta daného roku; takéto dieťa musí byť najskôr do danej materskej školy prijaté na základe žiadosti, ku ktorej zákonný zástupca priloží potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti, obsahujúce aj údaj o povinnom očkovaní. V prípade, že týmto dieťaťom bude dieťa so ŠVVP, priloží zákonný zástupca ešte aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Zákonný zástupca spolu so žiadosťou zároveň predloží riaditeľovi danej materskej školy aj žiadosť o prijatie dieťaťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania pred dovŕšením piateho roku veku do 31. augusta daného roku, a k nej priloží:

    - súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie

    - súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

    V tomto prípade riaditeľ danej materskej školy, ak má voľnú kapacitu:- vydá rozhodnutie o prijatí do materskej školy podľa § 5 ods. 14 písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z.- zaznamená skutočnosť, že dané dieťa bude od nasledujúceho školského roku dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie v osobnom spise dieťaťa.

  • Stretnutie rodičov z triedy STONOŽKA

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov z triedy STONOŽKA,

    dovoľujeme si pozvať Vás na stretnutie rodičov, ktoré sa uskutoční 18.4.2023 (utorok) o 15.30 h v triede Stonožka. Stretnutie bude venované špecifikám dochádzky do materskej školy u 2-3 ročných detí. Prítomné budú triedne pani učiteľky a psychologička. Spoločne sa, okrem triednych záležitostí, budeme venovať aj tomu, ako zvládnuť obdobie vzdoru, ktoré je pre väčšinu rodičov obrovskou skúškou trpezlivosti

    Tešíme sa na stretnutie

  • Vyhlásenie o bezinfekčnosti / bezpríznakovosti

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    v súlade s § 152 písm. c) a § 144 ods. 7 písm. d) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a zároveň podľa § 56 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov

    rodič predkladá po každej neprítomnosti v materskej škole dlhšej ako päť dní

    Vyhlásenie o bezinfekčnosti / bezpríznakovosti

    Tlačivo je k dispozícii v triedach a v sekcii Súbory vo FB skupine Naše projekty, aktivity, podujatia a oznamy

    https://www.facebook.com/groups/371877916781450/files/files 

  • Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    pripomíname Vám, že s účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

    Viac informácií nájdete na

    https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/socialne-veci/pomoc-v-hmotnej-nudzi-a-statne-socialne-davky/dotacie-pre-deti-na-stravu-a-skolske-potreby/poskytovanie-dotacie-na-stravu-od-01.05.2023.html?fbclid=IwAR2C1LfOaEMpNpV49hBWiJ1qaE9eimFWAJ_nS5vSNJExjOhwQ_8pU43aqVc&page_id=1255775

    Tlačivo - návratku nájdete v sekcii Súbory vo FB skupine Naše projekty, aktivity, podujatia a oznamy 

    https://www.facebook.com/groups/371877916781450/files/files 

    V prípade, ak rodič dieťaťa nedoručí túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým rodič v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiada. Na uvedenú skutočnosť sú rodičia detí upozornení v návratke. Návratka pre rodičov z Ukrajiny bola preložená aj do ukrajinského jazyka.

    Návratku je potrebné doručiť do materskej školy najneskôr do 26.4.2023.

  • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy

    S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

    Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    - 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed.

    Ak Vaše dieťa navštevuje posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka), ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania pri materskej škole, a to najneskôr v termíne do 26.4.2023.

    V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

  • 2% z dane

    ...je tu opäť mesiac marec a obdobie daní...

    Podporte, prosím, svojimi 2% našu materskú školu ...Vás to nič nestojí a nám Vaše 2% veľmi pomôžu ...tlačivo je k dispozícií v materskej škole, v sekcii Súbory v skupine Naše projekty, aktivity, podujatia a oznamy, prípadne pošleme aj mailom...stačí nás kontaktovať na msdruzstevnasala@gmail.com alebo 0911593989

    ĎAKUJEME veľmi pekne

    RZ pri MŠ Družstevná 22 Šaľa

  • Vyšetrenie školskej pripravenosti

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich predškolákov,

    CPPaP Šaľa plánuje realizovať vyšetrenia školskej pripravenosti školopovinných detí v mesiaci marec 2023.

    Prosíme Vás o nahlásenie záujmu (diagnostika a konzultácia) o túto službu v triedach u triednych pani učiteliek.

    Žiadosť o vyšetrenie a súhlas rodiča s vyšetrením nájdete vo FB skupine NAŠE PROJEKTY, AKTIVITY, PODUJATIA a OZNAMY v sekcii Súbory

  • Prieskum názorov, spokojnosti a potrieb obyvateľov mesta Šaľa

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia našich škôlkarov a priatelia materskej školy,

    v mene nášho zriaďovateľa, ktorým je mesto Šaľa, si Vás dovoľujeme požiadať aj v tomto roku o spoluprácu pri vyplnení 4 dotazníkov, ktoré sú súčasťou prieskumu názorov, spokojnosti a potrieb obyvateľov týkajúcich sa poskytovaných služieb v meste Šaľa, kultúry, životného prostredia a života v meste ako mieste pre bývania za rok 2022. Výsledky prieskumu budú použité pre potreby vyhodnotenia plnenia aktivít Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na obdobie 2015-2022 zmysle Doplnenia a aktualizácie č. 1 na obdobie rokov 2021 a 2022.

    Prosíme Vás o pár minút Vášho času na vyplnenie dotazníka.

    Prieskum prebieha do 31. 3. 2023

    Za Vaše názory vopred ďakujeme.

    Online dotazníky:

    ONLINE DOTAZNÍK ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

    Dotazník - prieskum spokojnosti s oblasťou životného prostredia za rok 2022 (google.com)

    ONLINE DOTAZNÍK BÝVANIE A ŽIVOT V MESTE

    Dotazník- spokojnosti obyvateľov s mestom ako miestom pre bývanie a život za rok 2022 (google.com)

    ONLINE DOTAZNÍK SLUŽBY

    Dotazník- prieskum spokojnosti s poskytovanými službami v meste Šaľa za rok 2022 (google.com)

    ONLINE DOTAZNÍK KULTÚRA

    Dotazník - kultúrny život a kultúrne podujatia v meste Šaľa za rok 2022 (google.com)

  • Informácie o dotácii na stravu poskytovanej z titulu neuplatnenia si daňového bonusu na dieťa

    V zmysle pokynu z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, v nadväznosti na Usmernenie k poskytovaniu dotácií pre deti od 01.01.2023 zo dňa 09.12.2022 si Vás dovoľujeme informovať, že zákon č. 496/2022 Z. z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len „novela zákona o dani z príjmov“) bol zverejnený v zbierke zákonov SR: 496/2022 Z.z. - Zákon, ktorým sa mení a dopĺňa záko... - SLOV-LEX

     V súlade s vyššie uvedeným usmernením, novela zákona o dani z príjmov s účinnosťou od 01.01.2023, mení poskytovanie dotácií na stravu v prípade detí, ktorým je dotácia na stravu poskytovaná z titulu neuplatnenia si daňového bonusu na dieťa. Vzhľadom na predmetnú novelu zákona o dani z príjmov, oprávnenosť dieťaťa na poskytnutie dotácie na stravu jeho zákonný zástupca preukazuje zriaďovateľovi školy novým čestným vyhlásením, v ktorom vyhlasuje, že na toto dieťa nebude uplatnený nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 18 rokov veku.

    V nadväznosti na uvedené Vám predkladáme upravené čestné vyhlásenie o neuplatnení si daňového bonusu na dieťa, ktoré je pre zákonných zástupcov detí z Ukrajiny preložené aj do ukrajinského jazyka.  Upravené čestné vyhlásenia, ako aj informácie o zmenách v poskytovaní dotácií na stravu od 01.01.2023 sú zverejnené aj na webovom sídle ústredia: Dotácie pre deti > ÚPSVaR (gov.sk) Poskytovanie dotácií na stravu od 01.01.2023 > ÚPSVaR (gov.sk)

    Upravené čestné vyhlásenia nájdete aj vo FB skupine NAŠE PROJEKTY, AKTIVITY, PODUJATIA a OZNAMY
    v sekcii Súbory https://www.facebook.com/groups/371877916781450/files/files

     

  • Šťastné a veselé...

    Krásne, šťastné, veselé, a hlavne pokojné Vianoce Vám želáme, aby si každý našiel pod stromčekom to, čo si želá...a k tomu ešte zdravie, šťastie, lásku, spokojnosť, radosť, vzájomnú toleranciu a empatiu

    Stretneme sa opäť v novom roku pondelok 9.1.2023

  • Prerušenie prevádzky v materskej škole v čase vianočných sviatkov

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    na základe schválenia zriaďovateľom bude v čase vianočných sviatkov prevádzka v našej materskej škole prerušená

    od 23.12.2022 (piatok) do 5.1.2023 (štvrtok).

    V novom roku sa opäť stretneme pondelok 9.1.2023

  • Mikuláš v materskej škole

    ...veľkí aj maličkí...nezabudnite si nachystať čižmičky 

    pretože v stredu o 16.30 Mikuláš so svojou družinou zavíta aj k nám do materskej školy. 

    Okrem Mikulášskej nádielky Vás čaká aj teplý čajík a pre tých skôr narodených nefalšovaný vianočný punč.

  • PRERUŠENIE PREVÁDZKY z dôvodu VYSOKÉHO VÝSKYTU AKÚTNYCH RESPIRAČNÝCH OCHORENÍ

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    oznamujeme Vám, že na základe Rozhodnutia RÚVZ bude naša materská škola z dôvodu vysokého výskytu chrípky, chrípke podobných a akútnych respiračných ochorení zatvorená 7 kalendárnych dní, to znamená 
    od 24.11 2022 do 30.11.2022 (vrátane).

    Veríme, že nový mesiac už začneme v plnom zdraví a užijeme si spoločne všetky naplánované decembrové akcie.

    Ďakujeme Vám za pochopenie a želáme skoré uzdravenie a úspešné doliečenie. 

  • December v našej MŠ

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich škôlkarov,

    vo štvrtok 22.9.2022 o 16.00 hod.

    sa v jedálni uskutoční plenárne zasadnutie Rodičovského združenia pri MŠ.

    Dozviete sa na ňom dôležité informácie týkajúce sa Vašich detí, preto je Vaša účasť veľmi potrebná.

    Veľmi pekne ďakujeme za pochopenie a Vašu účasť.

    Po plenárnom zasadnutí bude možná aj konzultácia s triednymi pani učiteľkami

strana:

Novinky

Kontakt

  • Materská škola, Družstevná 22, ŠAĽA
    Družstevná ul. 22, 927 01 Šaľa
  • +421 0317705579, 0911593989

Fotogaléria